Sverige står inför en energiomställning där solceller och batterier kommer att spela en avgörande roll. Med ökande elpriser, generösa statliga incitament och kommande effekttariffer är det nu den perfekta tiden att investera i solceller och batterierlagring.
Just nu erbjuder staten:
Dessa incitament gör det ekonomiskt fördelaktigt att agera nu. Det är osäkert hur länge dessa förmåner kommer att finnas kvar, så det är klokt att ta steget idag.
Senast 2027 ska effekttariffer implementeras hos svenska elnätsägare enligt Energimyndigheten. Detta innebär att höga effektuttag kommer att bestraffas ekonomiskt, vilket kan leda till betydligt högre elkostnader för hushåll med höga effekttoppar.
Fördelar med Batterier:
Marknaden för stationära batterier växer snabbt i Europa. Med mer varierande elpriser mellan dag och natt ökar intresset för batterier som kan lagra energi när den är billig och använda den när priserna är högre.
Genom att kombinera solceller med batterier kan du:
Visste du att: Ett batteri på 10 kWh kan öka din egenanvändning av solel med upp till 55% på årsbasis.
Med spotprisarbitrage kan du:
Exempel på Lönsamhet:
Att kapa effekttoppar innebär att:
Så här hjälper ReNERGI dig:
Genom att investera i solceller och batterier idag kan du:
Hos ReNERGI kan du använda vår kalkylator för att enkelt beräkna vad olika installationer kostar. Priset kan dock variera på grund av pågående kampanjer, och därför rekommenderar vi att ni kontaktar oss vid intresse.
Effekttariffer innebär att du betalar för den högsta effekt du använder under en viss period. Höga effekttoppar kan leda till högre kostnader.
Ja! Genom att kapa effekttoppar och utnyttja spotprisarbitrage kan du minska dina elkostnader avsevärt.
Det är osäkert hur länge de nuvarande skatteavdragen kommer att finnas kvar. Därför är det bäst att agera nu för att utnyttja dem.
Få en gratis offert
Copyright © 2023 ReNERGI | Powered by Osténde
Beräknad årlig besparing*
Beräkningen inkluderar både använd och såld solenergi
Källor:
1 ENTSO-e (2024)
2 IEA (2023)
3 Vattenfall (2022)
4 Energimyndigheten (2023) - Säsongsfördelning av solproduktion och elförbrukning
Kontakta oss för en offert
Kliv in i kakornas rike! Genom att fortsätta här accepterar du våra smaskiga datorkakor (de spårar inte smulor!). Vill du inte ha en kaka-fest, är det dags att klicka iväg till andra äventyr! Genom att acceptera, godkänner du också våra Användarvillkor. 🍪 Acceptera eller navigera bort!